van Ra naar Borkum

Van het Eemswadje naar Borkum varen kan een beste puzzel zijn. Afhankelijk van wind, tij en evt wind tegen stroom (te vermijden) zijn er weinig ideale oplossingen. Althans voor een niet motorende Drascombezeiler. Wij deden het gisteren niet goed en vandaag zien we een oplossing die we alsnog hadden kunnen kiezen. Met de bus zijn we vanaf Port Henry naar het dorp gereden en lopend langs de boulevard zien we de baai met daarin zowaar (bij de pijl) een Ovni!

Gisteren lieten we ons (mede door een ankerligger die ontweken moest worden) teveel door de ebstroom verzetten en kwamen we als snel voorbij de ingang van de Fisherbalje uit. Toen de wind ook nog afnam restte ons niets anders dan tergend langzaam twee uur lang tegen de ebstroom in de Fisherbalje in te motoren.

Maar nu weten we beter! Laat je met de eb verder meenemen naar de baai (pas alleen op voor die kribben die ze hier Buhnen noemen) en kies een geschikte volgende vloed uit om je mee te laten nemen de Eems op en bakboord uit de Fisherbalje in. Hoe makkelijk kan het zijn?

En dan schiet me ineens te binnen dat ik zeker een jaar geleden een aardig fotootje van Drifter 22 Gulliver heb ontvangen! Die zie je hieronder.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *